Meten is weten: laboratorium onderzoek & Body Scanalyser

Laboratorium onderzoek

Praktijk Element kan als extra aanvulling laboratorium onderzoek laten doen bij RP Vitamino.

Dit is absoluut niet noodzakelijk voor de behandelingen maar bedoeld als extra service voor wie dat wenst. Klik op het bestand om te zien welke onderzoeken gedaan kunnen worden en welk tarief het laboratorium rekent.

Body Scanalyser

De Body Scanalyser is een instrument waarmee je een snelle gezondheidscheck kunt doen.

De meting omvat meer dan 240 parameters in 36 groepen. Het test onder meer de conditie van het cardiovasculaire systeem, stress, het skelet, het functioneren van organen, cholesterol, hemotoxine, vitaminen, mineralen, sporenelementen, zware metalen, allergieën, etc.

 

Hoe werkt dit dan?

Het lichaam is opgebouwd uit cellen die ieder een eigen frequentie hebben, een “resonantie”. Dit wordt ook wel “bioresonantie” genoemd.

De Body Scanalyser meet het magnetisch veld van de menselijke cellen op basis van deze  bioresonantie en een geavanceerd software programma analyseert de meting.

Tijdens de test houdt u een hand-electrode vast die is aangesloten op de Scanalyser en deze is verbonden met een computer.

Van iedere parameter worden de normaalwaarden gegeven en de afwijking daarvan wordt grafisch en in getallen weergegeven. Dit resulteert in een duidelijk schema met  informatie over het functioneren van de orgaansystemen, maar ook stressbelasting, tekorten aan voedingsstoffen, aminozuren, bloedsuikerspiegel, cholesterol, etc.

Voor wie:

De screening met de Body Scanalyser is, indien gewenst, een onderdeel van de natuurgeneeskundige behandeling. Bij de intake kan er een meeting gedaan worden hoe de gezondheid er op dat moment voor staat en bij een evaluatiemoment wordt de voortgang gemonitord.

(Redelijk) gezonde mensen kunnen de screening ook in een apart kort consult boeken.

Bijvoorbeeld als je alleen wilt weten of je een bepaalde vitamine of mineraal tekort komt en hier een kort advies over wilt.

 

Belangrijke punten voor aanvang van een meting met de Body Scanalyser: 

  • Helaas niet geschikt voor mensen met een pacemaker of andere elektronische implantaten!

  • Het liefst 3 dagen voor de meting geen voedingssupplementen innemen.

  • 4 uur voor de meting geen koffie of veel suikers innemen.

  • Mobiele telefoon dient uit te staan.

© Praktijk Element